شایسته سالاری
همیشه صحبت از شایسته سالاری می شود واینکه هر کسی در جایی باشد که باید باشد. دیروز فکر میکردم خوب اگر معیار شایسته سالاری را مجموعه ای از دانستن ( knowledge) و مهارت (skill) بدانیم وخود مهارت شامل تجربه وتوانایی انجام کار ویک مقوله باشد.
خیلی مسائل حل می شود. اما وقتی نگاه به جامعه می اندازم دچار حیرت می شوم ومی بینم عجب مملکت گل وبلبلی داریم وخوشبختانه هر کس در همانجایی است که باید باشد !!!!!!
بازیگران سینما وخوانندگان می شوند ورزشکار !!
ورزشکاران می شوند بازیگر رادیو وتلویزیون !!!!
البته بعضی هاشون نماینده مجلس ونماینده درشورای شهر می شوند !!!!!!
هنر پیشه می شود مجری تلویزیون وبرعکس ،مجریان می شوند هنر پیشه .فلان مجری مدرک مثلاً مهندسی دارد ومی شود هنرپیشه .!!!!!!
خلاصه یک سیکل بسته وهر کسی هر جایی که زورش می رسد ورویش می شود وارد می شود.!!!!!!!
از همه جالب تر این که همه ما سیاستمدارنیز هستیم!!!!!!!!
یادم می آید بابام زمان شاه میگفت( البته برخلاف تمامی کشورها که در گرامر سه زمان آینده ،حال وگذشته دارند در ایران زمان شاه را نیز اضافه کرده اند یعنی آینده ،حال ،گذشته و زمان شاه ) هر کی از ننه اش قهر می کند خواننده می شود .واین روزا را حدس نمیزد که ننه ها هم دوست دارند مجریَ،هنر پیشه وخواننده و... بشوند
خلاصه کلام این که در بحث اول که همان دانستن است یک کار جا می لنگد .. ویژگی و گستره هنر ،ورزش ،مسائل اجتماعی ،سیاسی وانسانی اجازه می دهد همه خود را در این معرکه وارد کنند .اما کافی است !وفقط در حد ورود باشد نه در حد نشستن در جایگاه متخصص و کاردان.ممکن است نویسنده ای خوشنویسی یا نقاشی را دوست داشته باشد اما اگر می خواهد صاحب نظر باشد باید به اندازه همان نویسندگی در خوشنویسی ونقاشی مایه بگذارد واین زمان می طلبد وبا توجه به گسترش علم ، تکنولوژی وهنر این چند گانه بودن بسیار سخت است .کما اینکه در پزشکی تخصص وفوق تخصص یعنی به عمق رفتن.اگر چه اقیانوسی به عمق دو سانت نیز جالب است اما نه برای بحث های تخصصی ،کار آفرینی وشغل ومناصب حساس کشورداری و..... فقط برای نفس دانستن خوب است ولا غیر.
جالبتر از همه این که تمام این مجموعه را در نظر بگیرید که یکدفعه در اینستا گرام بر نظرات کارشناسی خود پافشاری کنند وکمپین راه بیندازند و هشتک گذاری کنند (عجب واژه ای ،امیدوارم فرهنگستان ادب فارسی از دستم ناراحت نشود). مثلاً یکی بیاید بعد از فوت مرحوم کیا رستمی تصویر ابوعلی سینا را وارونه نشان دهد.(جالب است که سالهاست ازبکها ،افغانها،عرب ها وتاجیکها سر ایرانی نبودن ابوعلی سینا یقه خود را پاره می کنند وجنگ ودعوا داریم ).خوب که چی ؟ برفرض این که پزشکی اشتباه کرد .توجه شود فرض کنیم!!! آیا باید همه را نابود کنیم .اگر چه من نیزدوست دارم جامعه پزشکی اندک تکانی بخورد چرا که بعضی از پزشکان امروزی با این همه دستگاه هاو تجهیزات جهت تشخیص بیماری باز هم ازتشخیص درد ومداوا نا توان هستند وانگشت کوچک پزشکان قدیمی نمی شوند وفقط پول را می شناسند وفرقی نمی کند رومیزی باشد ،زیر میزی باشد یا تو میزی !!!!! در مرگ مادرم پزشکانی که عمل جراحی وسپس رادیو در مانی کردند را هیچگاه نمی بخشم وآنها را مقصر می دانم چون بسیار بی مسئولانه کار کردند وبیمار را اسکناس پول دیدند .خدا برکت بدهد به دانشگاه آزاد و پزشکانی که با پول مدرک دار می شوند وباعث می شوندبا فرستادن بیماران به ملکوت اعلی افزایش جمعیت ایران یک رشد متناسب داشته باشد .وجمعیت مان عنان گسیخته افزایش نیابد.
نه !!!!!موضوع جای دیگر است وخانه از پای بست ویران است
متاسفانه ما مهندسیم، ما سیاستمداریم ، ما خواننده ایم ،ما هنرپیشه ایم (این یکی را خوب اومدم) ، ما بالامنبر می رویم وهمه رانصیحت می کنیم ، درس اخلاق می دهیم وخلاصه همه مشکل دارند به غیر از خودم!!!!!!
ا گر بازیگر ، ورزشکار ، هنرمند ،مهندس ، پزشک ،قاضی ،وکیل ، بازاری ، بند باز سیرک و.....هر کسی براساس چیزی که بلد است کار کند ودر جایگاه واقعی خود باشدوحد وحدود خود را بداند ودچار توهم نشود ودر کار دیگران دخالت نکند دیگر این مشکلات رخ نخواهد داد. شک نکنید که مملکت پیشرفت خواهد کرد.